Így előzd meg a bajt a pandémia idején! Hogyan légy egy lépéssel a koronavírus előtt?
2022. február 16. írta: NetPiac

Így előzd meg a bajt a pandémia idején! Hogyan légy egy lépéssel a koronavírus előtt?

 Már eltelt néhány év, amióta a járványhelyzet kezdődött. Ez idő alatt megszoktuk a rendszeres maszkviselést, a fertőtlenítőszer használatát, és az olyan apróságokat amik ma már a mindennapi életünk részévé váltak. Szinte már mindenki kívülről fújja azokat a járványügyi óvintézkedéseket, amiket be kell tartani arra, hogy csökkentsük a megfertőződés esélyét. De mi a helyzet akkor, ha már elkaptuk a vírust? Hogyan tudjuk a legjobban átvészelni úgy, hogy elkerülhessük a komolyabbá fajulását? Íme néhány tipp és ötlet hozzá.

wepik-2022116-8417.jpg

 Tanuljuk meg kezelni a stresszt és maradjunk nyugodtak

 Ha a teszt pozitív eredményt mutat, egészen addig úgysem kell kórházba menni amíg a vírus nem válik igazán komollyá. Lehet megússzuk pár napos köhögéssel, de az is lehet, hogy észre sem vesszük a fertőzést csak a teszt alapján. Viszont ha rástresszelünk, akkor semmiképp sem javítunk a gyógyulási folyamatainkon.
A stressz ugyanis rontja az immunrendszer védekezési képességeit. Ezért tanuljunk meg relaxálni, maradjunk nyugodtak. Ne vegyük félvállról azt hogy fertőzöttek lettünk, de semmiképp se pánikoljunk be. Inkább pihenjünk sokat, és igyunk sok finom teát.

wepik-2022116-8153.jpg

 Legyen otthon néhány gyorsteszt

 Ha még nem kaptuk el sem rossz ötlet magunknál tartani pár antigén tesztet, hiszen ha fennáll a vírus gyanúja egyszerűbb otthon elvégezni, mint sorban állni valamilyen tesztelőpontnál. Ám a fertőzés alatt is megnyugtató, ha például a tünetek elmúlásával nyomon tudjuk követi a vírust, és látjuk.

wepik-2022116-83343.jpg

 Legyenek kéznél a megfelelő vitaminok és a természetes segítők, például egy sópipa

 A természet házipatikája ilyenkor kifejezetten hasznos lehet, a jól ismert gyógyszerek és más kiegészítők mellett. Azt mutatták ki hogy a D- vitamin rengeteget segít a covid vírusai ellen. A C – vitamin mellett mindenképp kezdjük el megfelelő dózisban szedni azt. Szintén hasznos lehet ha felvértezzük magunkat különféle természetes illóolajokkal. A levendula párologtatása nem csak segíthet a tünetek enyhítésében, de nyugtat is.
A természetes sókristályokat tartalmazó
sópipa pedig igazán hasznos társ lehet a tünetek enyhítésében, és esélyt ad a fertőzés gyorsabb leküzdésében. Ha rendszeresen használjuk, akkor a sónak köszönhetően segíthetünk a légutaknak megtisztulni a vírusoktól. Sőt, maga a sópára belégzése csökkentheti a vírusok számát a légutakban amellett hogy gyulladáscsökkentő, és segíti a légzést.

wepik-2022116-81117.jpg

 Fontos az érintésmentes digitális hőmérő

 A szimpla higanyos és a digitális ilyen esetben nem szerencsés ha a családtagjaink lázát is mérni kell.
Egy érintésmentes lázmérő biztos hogy jelentősen csökkenti a fertőzés veszélyét. Ráadásul ezzel könnyebben is megmérhetjük a saját lázunkat is. Az ilyen lázmérő azért is hasznos, mert tárolja a korábbi mérési adatainkat is. Ezért covid fertőzés esetén is nyomon követhetjük a testhőnk folyamatos változását, és időben tudunk cselekedni.

wepik-2022116-83541.jpg

 Szerezzünk be otthonra vérnyomás- és véroxigénszintmérőt

 Ha mindig meg tudjuk mérni a vérnyomásunkat, az sokat elárul a szív- és érrendszerünk állapotáról, ami szintén fontos információkat szolgáltathat egy vírusos megbetegedés esetén. A véroxigén szint mérése pedig különösen fontos ha covidosak lettünk. Hiszen mind tudjuk, hogy a vírus a légutakat és főleg a tüdőt támadja.
Ugyan nem mindenkinél okoz problémát, viszont ha igen, az néha egyik napról a másikra történő romlást okozhat. Az első jel a véroxigénszint csökkenése, ha 95% alá esik a véroxigénszintünk, akkor már érdemes hívni az orvost, viszont ha ez az érték 90% alatti, akkor a legjobb ha már a mentőket hívjuk. A koronavírus fertőzés alatt mi magunk nem érezhetjük azonnal, ha csökken a véroxigénszintünk. A stressz is okozhat nehézlégzést nem beszélve a sok köhögésről. Viszont egy profi
véroxigénszintmérő segítségével gyorsan és hatékonyan lehetünk minimum kettő lépéssel a vírus előtt, és azonnal megelőzhetjük a komolyabb bajt!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://netpiac.blog.hu/api/trackback/id/tr9017556038
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása